Festival Luft se letos vrací již popáté

7. květen 2024

Probíhat bude od 24. do 29. května a jeho primárním zájmem je prezentace výtvarných a zvukově-hudebních projektů z oblasti nových médií. Páteří letošního ročníku bude site-specific dvojvýstava v prostorách Galerie Provoz, která je součástí stejnojmenného kulturního centra. Výstavy umělkyň Maitane Midby a Viktorii Shakhnovich budou kombinovat malbu, video a další prvky.

O co letos půjde

Hlavním motivem LUFTu 2024 je otevírání a propojování toho, co se zdá být uvnitř a toho, co se naopak zdá být venku, symbolicky i doslova jde o jakési proluftování. A tak i  další výstavy budou, ať už fyzicky nebo mentálně, překračovat hranice vytyčené prostorem galerie a stejně tak množství projekcí, hudebních experimentů a dalšího programu se bude přenášet také do blízkého okolí budovy Kulturního centra Provoz. Součástí festivalu tak budou také projekční instalace Kláry Míčkové a Zbyška Semelky a Michaely Omelkové, dále vystoupení první české AI zpěvačky Nivvy a brněnského elektronického kolektivu Explicit. 

Foto z minulého ročníku. Celou galerii najdete tady.

Pro děti i dospělé

Programovým vrcholem festivalu bude neděle 26. května, kdy se v krásném parku Farská zahrada odehraje dílna a rozcvička pro děti i rodiče pod vedením kolektivu PYL a také diskuze s odborníky na téma veřejný prostor v Ostravě.

Harmonogram